Meeleavaldajad nõuavad Hondurase presidendi tagasiastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hondurase meeleavaldajad
Hondurase meeleavaldajad Foto: Fernando Antonio/AP

Kümned tuhanded inimesed tulid eile tõrvikutega Hondurase pealinna tänavatele, et järjekordse meeleavaldusega nõuda korruptsioonis süüdistatava presidendi Juan Orlando Hernándeze tagasiastumist.

Protestijad täitsid pealinnas Tegucigalpa presidendilossi juurde viiva Suyapa puiestee, skandeerides riigipea initsiaale kasutades «JOH välja!».

Protestiaktsiooni korraldajate sõnul oli meeleavaldajaid kokku 100 000.

Presidendi vastu avaldatakse meelt kuuendat reedet järjest. Protestijad nõuavad, et ÜRO moodustaks komisjoni Hernándeze tegevuse uurimiseks.

Liikumise sümboliks on saanud protestirongkäikudes kasutatavad tõrvikud.

Iganädalaste meeleavaldustega alustati mais, kui opositsioon hakkas süüdistama presidenti 2013. aasta valimiskampaaniaks riigi raha kasutamises.

Protestijate väitel eraldati riiklikust tervishoiusüsteemist Hernándeze kampaaniale 300 miljonit dollarit.

President kinnitab, et ei teinud midagi valesti ning lubas süüdistusi uurida ja süüdlasi karistada.

Eile vabastas kohus vanglast parlamendi asespiikri Lena Gutiérreze ja veel 15 inimest, keda süüdistatakse korruptsiooniskandaalis osalemises. Neil lubatakse 30. juuli kohtuistungini kodus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles