Meedia: Läti võib nõustuda 250 pagulasega, aga mitme aasta jooksul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: AFP/SCANPIX

Läti peaminister Laimdota Straujuma kavatseb teha koalitsioonipartneritele ettepaneku nõustuda 250 Euroopa Liitu jõudnud pagulase vastuvõtmisega tingimusel, et aastas ei saadeta Lätti üle 50 inimese, teatas rahvusringhääling LTV eile.

LTV käsutusse jõudnud andmetel on piirmäära 50 inimest aastas aluseks Riia lähedal asuva Mucenieki varjupaigataotlejate keskuse vastuvõtuvõime.

Valitsuskoalitsioon arutab küsimust esmaspäeval.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis on varem BNS-ile öelnud, et varjupaigataotlejad peavad kvalifitseeruma pagulase staatusele, mis tähendab, et nad on põgenenud kodumaalt etnilise, poliitilise või usulise tagakiusu eest ning nende elu on ohus.

Pagulased tuleb paigutada Mucenieki keskusesse, ütles Kozlovskis. Ministri sõnul eraldab Euroopa Komisjon raha sõltuvalt vastuvõetavate pagulaste arvust ning see omakorda võimaldab keskust arendada.

Euroopa Komisjoni esialgne kava nägi Lätile ette 700 pagulast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles