Läti parlamendi komisjon hakkab järgmisel nädalal arutama marihuaana legaliseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana
Marihuaana Foto: SCANPIX

Läti parlamendi eetikakomisjon arutab 7. juulil marihuaana dekriminaliseerimise rahvaalgatust.

Komisjoni istungile kutsuti mitmed asjassepuutuvad osapooled, seal hulgas tervishoiuministeeriumi, haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse ning Läti apteekrite assotsiatsiooni esindajad ja narkoloogiaeksperdid.

Komisjon kohtus viimati 1. juulil ning selle liikmed olid vastu marihuaana dekriminaliseerimisele, kuid tollal küsimuses otsust veel ei langetatud.

10 000 allkirja kogunud rahvaalgatuses nõutakse kanepi kasvatamise, hoiustamise, omamise ja väikestes kogustes suitsetamise eest karistuse kaotamist. Marihuaana peaks olema lubatud üle 18-aastastele isikutele. Avalikus kohas kanepi suitsetamine peaks olema vaid haldusrikkumine.

Läti siseministeerium ütles, et marihuaana on rahvusvaheliselt kontrollitavate narkootiliste taimede nimekirjas, mille aluseks on ÜRO uimastivastane konventsioon, mille Läti on ratifitseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles