Suursaadik: Hiina ja Venemaa ei moodusta sõjalist liitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp
Hiina lipp Foto: SCANPIX

Hiina-Vene sõjaline ja tehnoloogiaalane koostöö on lahtutamatu osa strateegilisest partnerlusest, kuid sõjalise liidu loomise plaane riikidel ei ole, ütles Hiina suursaadik Venemaal Li Hui usutluses Interfaxile.

«Hiina ja Venemaa on korduvalt rõhutanud, et nad ei kavatse luua mitte mingil kujul sõjalist liitu, kuid kahe riigi sõjaline koostöö jätkub rahvusvahelise õiguse normide alusel ega ole suunatud teiste riikide varade ja huvide vastu,» rääkis diplomaat intervjuus enne Shanghai Koostööorganisatsiooni ning tõusvate majandusriikide ühenduse BRICS (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina ja Lõuna-Aafrika Vabariik) tippkohtumisi, mis peetakse 8.- 10. juulini Ufaas.

Tema sõnul on Hiina ja Vene relvajõudude sõbralik koostöö praktiline samm, «mis rikastab Hiina-Vene universaalse strateegilise läbikäimise ja partnerluse suhteid».

Hiina loodab sõjalist ja tehnoloogiaalast koostööd Venemaaga veelgi arendada ja laiendada, lisas diplomaat.

«Piirkonna rahu ja stabiilsuse kaitse on meie ühine eesmärk. Mida laiem on niisugune koostöö, seda kaalukamad on meie kogemused ja kõrgem meie professionaalne tase ning seda paremini saame me julgeolekut tagada.»

Hiina ja Vene relvajõudude koostööl on head väljavaated ja kõvasti arenguruumi, kiitis Lu Hui.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles