Leht: Kreeka soovib maksuamnestiat Šveitsi pankadest raha saamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka euromündid
Kreeka euromündid Foto: SCANPIX

Ateena soovib maksuamnestiat oma raha Šveitsi pankadesse varjule viinud kreeklastele, et hädavajalikud tulud võlgades kodumaale jõuaksid, kirjutas täna Šveitsi ajaleht.

Rahvusvaheliste võlausaldajate nõutud kasinusmeetmed rahvahääletusele pannud Kreeka vasakpoolne valitsus on teinud ettepaneku anda kreeklastest maksupetturitele amnestia tingimusel, et nad maksavad kõigi deklareerimata hoiuste pealt 21 protsenti, ütles ajaleht NZZ am Sonntag hästiinformeeritud allikatele viidates.

Kreeka valitsus eesotsas vasakpoolse Syrizaga, kelle saatus sõltub ilmselt pühapäevase referendumi tulemusest, on lubanud teha lõpu maksudest kõrvalehoidmisele, mis niigi põdurat majandust veelgi kahjustab.

Erinevatel hinnangutel on Šveitsi pankades maksustamata Kreeka raha 2-200 miljardit eurot. Igal juhul tooks valitsuse pakutud tehing kodumaale kopsakad summad, leiab ajaleht.

Kreeka ja Šveits on pidanud illegaalsete hoiuste teemal mitu vooru kõnelusi.

Šveitsi rahandusministeeriumi esindaja kinnitas lehele, et Ateena on teinud uue ettepaneku, kuid ei soovinud selle sisu avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles