Calais' veokijuhid vajavad kaitset vägivaldsete migrantide vastu, väidab kaubandusliit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid tungimas kaubikute peale
Migrandid tungimas kaubikute peale Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS

Inglise transpordifirmasid koondava kaubandusliidu Road Haulage Associationi sõnul vajavad veokijuhid relvastatud kaitset vägivaldsete migrantide vastu, kes ähvardavad neid külm- ja üksikutel juhtudel ka tulirelvadega.

Paljude transpordifirmade esindajate sõnul on nende kaubikuid viimase nädala jooksul migrantidest koosnevate kampade poolt ümber piiratud, masinaid on proovitud kaaperdada ja veokijuhte on ähvardatud erinevate relvadega.

Kriis Calais' sadama lähistel on kestnud juba nädalaid, moodustunud on umbes kolmest tuhandest Eritrea, Süüria ja Afganistani pagulasest koosnev rahutu laager. Paljud neist pagulastest proovivad iga hinna eest Inglismaale pääseda. Prantsuse sotsiaaltöötajate hinnangul võib laagrisse jõuda suve jooksul veel hinnanguliselt 2000 migranti.

Migrantide paisu on tekitanud Prantsuse sadamatöötajate streik, mis on praeguseks peatatud teisipäevani. Ametiühingu Maritime Nord'i kõneisik Eric Vercoutre on öelnud, et kui ettevõtte MyFerryLink koondamislainet ei peatata, sulgub ühendus mandri ja Inglismaa vahel nii Calais' sadamas kui ka tunnelis.

Prantsuse ja Ühendkuningriigi valitsused teevad koostööd illegaalsete migrantide probleemi ohjamiseks, turvalisustaset on tõstetud nii tunnelis kui ka sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles