Pildid: paavst Franciscus alustas visiiti Lõuna-Ameerikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus alustas eile seitse päeva kestvat Lõuna-Ameerika visiiti ning esimene riik, mida ta külastab, on Ecuador.

Tegemist on paavsti teise Lõuna-Ameerika visiidiga alates sellest kui ta 2013. aastal katoliku kiriku juhiks sai, edastab BBC.

«Progress ja areng on need, mis tagavad parema tuleviku,» sõnas paavst Quito lennujaamas peetud kõnes.

Vatikani teatel keskendub Franciscus nüüdsel visiidil vaesuse ja ebavõrdsuse küsimustele.

Paavst külastab visiidi käigus ka Boliiviat ja Paraguayd, kuid mitte oma kodumaad Argentinat.

Vatikani ametnike selgitusel valis paavst külastamiseks nimetatud kolm riiki, kuna tegemist ei ole Lõuna-Ameerika suurriikide, vaid riikidega, mis sageli jäävad tähelepanuta.

Paavsti võttis Quito lennujaamas vastu Ecuadori president Rafael Correa, kes on pühendunud katoliiklane.

Correa on kritiseerinud  jõukate riikide immigratsioonipoliitikat, mis seab mitmeid piiranguid.

Ecuadori presidendi sõnul lähtutakse tänapäeva maailmas mitte inimestest, vaid sellest, kui palju keegi tarbida suudab ning tema arvates on see ebamoraalne.

Paavst sõna oma sõnavõtus, et maailmas on praegu keerulised ajad ning katoliiklased saavad alati abi piiblist ja Jeesuses sõnadest.

Kolmapäeval suundub paavst Boliiviasse. Selle riigi kultuuriministri Marko Machicao sõnul esitas Franciscus palve, et talle antakse seal kokalehti maitsta.

Kokapõõsa lehti on Lõuna-Ameerika Andide piirkonnas kasutatud sajandeid tulemaks toime kõrgusest tingitud uimasuse ja hapniku vähesusega.

Boliiviast liigub katoliku kiriku juht edasi Paraguaysse.

Septembris on paavstil ees visiit ka Kuubale ning sealt edasi USAsse.

Kuuba ja USA suhted on pärast rohkem kui pool sajandit kestnud vihavaenu hakanud taastuma ning selles mängis vahendajana rolli ka paavst Franciscus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles