Jeemenis hukkus koalitsiooni õhurünnakus vähemalt 45 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiitidest Huthi mässulised Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu.
Šiiitidest Huthi mässulised Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix

Saudi Araabia juhitud koalitsioon sooritas esmaspäeval õhurünnaku Jeemeni lõunaosas, milles hukkus üle 45 ja haavata sai üle 50 tsiviilisiku, ütlesid ametnikud ja pealtnägijad.

Õhulöök tabas Adeni sadamalinnast põhjas Fayoushis asuvat turgu, ütlesid anonüümsust palunud ametnikud.

Kohaliku elaniku Abu-Ali al-Azibi sõnul võis pärast plahvatust turul näha kümneid surnukehi. Teiste pealtnägijate sõnul puhkesid turul ka väikesed tulekahjud.

Jeemeni konfliktis on vastamisi seaduslikku presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud, keda toetab Saudi Araabia juhitav 10 riigi koalitsioon, ning šiiamässulised huthid ja nendega liidus olevad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed jõud.

ÜRO andmeil on konflikt nõudnud puhkemisest saati üle 3000 inimelu.

Ametnike, kes ei seosta end ei huthide ega valitsusvägedega, sõnul jätkusid Saudi Araabia juhitud õhurünnakud üle terve riigi.

Jeemenis vajab abi umbes 20 miljonit inimest ehk rohkem kui 80 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles