Somaalia piraadid röövisid ministri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraat rannal.
Somaalia piraat rannal. Foto: SCANPIX

Hambuni relvastatud piraadid röövisid täna Somaalias Puntlandis Garaadi linnas piirkonna kalanduse ja meresadamate ministri Said Mohamed Rage, teatab uudistevõrk AFP.


Minister suundus piraatide tugipunktiks peetavasse Garaadi kohtuma kohalike vanematega. Seal langes tema kolmest masinast koosnenud konvoi aga piraatide varitsuse ohvriks.

«Meieni jõuab infot, et piraatidel õnnestus võtta minister ja mitmed tema ihukaitsjad pantvangi ajal, kui ta püüdis võitlemise eest põgeneda,» ütles Puntlandi julgeolekuametnik Mohamed Abdirasak. «Me ei tea, kuhu piraadid ta viisid, kuid ta on nende käes ja julgeolekujõud kavandavad päästemissiooni.»

Kohaliku vanema Abdirahman Muhidini kirjelduste kohaselt ründasid piraadid ministrit ja tema saatjaskonda granaadiheitjate ja kuulipildujatega. «Nad saavutasid ülekaalu ja võtsid masinad enda valdusse,» kirjeldas Muhidin.

Puntlandi asesiseminister Ali Yusuf Ali tunnistas, et mereröövlid hoiatasid Raget enne minekut, et ta jätaks visiidi ära. «Piraadid varitsesid ministrit ja tema eskorti Garaadi lähistel, tappes ühe ihukaitsja ja vigastades teist,» rääkis Ali.

Somaalia põhjarannikul asuv Garaad on üks piraatide tugipunkte. Seal võimutsevad relvastatud jõugud ja riigi esindajad hoiavad Garaadist üldjuhul eemale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles