Endine justiitsminister: Edward Snowdenile võidakse anda võimalus USAsse tagasi pöörduda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Holder
Eric Holder Foto: SCANPIX

USA endine justiitsminister Eric Holder sõnas Yahoo Newsile antud intervjuus, et salateabe lekitaja, praegu Venemaal elava Edward Snowdeni suhtes võidakse kaaluda kodumaale tagasipöördumise võimaluse andmist.

USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) ulatusliku luuretegevuse paljastanud Snowden elab asüülis Moskvas. Enda sõnul kardab ta USA võimude kätte langemist ning pikaajalist vangistust.

Holderi sõnul on aga kõik võimalik, kui USA justiitsministeerium ja Snowden jõuavad kokkuleppele, mis võimaldab tundliku materjali lekitajal ametlikult USAsse naasta.

Endine justiitsminister lisas, et Snowdeni paljastused käivitasid muutused riigiametnike õigustes ja kohustustes ning nüüdseks on ellu viidud mitu reformi.

Holder ei täpsustanud, millistel tingimustel Snowden saaks kodumaale tagasi pöörduda ning kas teda võib ikkagi ees oodata vangistus.

Eric Holder töötab praegu Washingtonis  Covington & Burling advokaadibüroos advokaadina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles