Leedu võib Saksa automaatrelvade G36 ostmises meelt muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõdurid HK G36 automaatidega
Saksa sõdurid HK G36 automaatidega Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Saksa kompanii Heckler & Koch valmistatavate automaatrelvade G36 ümber puhkenud skandaal ei jäta puudutamata ka Leedut - Leedu sõjavägi on hakanud kahtlema selle relva töökindluses ning lükanud uute G36 sisseostmise määramata ajaks edasi.

Portaali 15min.lt andmeil on Saksamaal läbiviidud uuringute tulemusel kindlaks tehtud, et G36-l on täpsusprobleem, eriti kõrgetel temperatuuridel.

«Pöördusime sakslaste poole, küsisime neilt hinnangut. Nad ütlesid, et uurivad asja ja saadavad meile vastuse, arvatavasti sügisel .... Meil ei ole olnud mitte mingeid pretensioone, ei tabavuse ega millegi muu osas. Meie sõjaväelaste hinnangul on G36 ent igati õigustanud ja korralik relv,» selgitas Leedu kaitseminister Juozas Olekas.

«Oleme selleks aastaks plaaninud neid märkimisväärsel hulgal juurde osta, kuid kuna sakslastel on mõningad kahtlused, otsustasime oma ostuplaanid peatada, kuni Saksamaalt tuleb lõplik vastus,» lisas ta.

G36 on Saksa sõjaväes standardrelv ning neid on relvajõududes kasutusel üle 166 000, ent kaitseminister Ursula von der Leyen ütles mõni kuu tagasi, et sellel ei ole riigi relvajõududes tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles