Läti Rahvuslaste Ühendus sarjas põgeniketeemal koalitsioonikaaslasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Rahvuslaste Ühenduse poliitikud asetamas lilli Waffen SS-is võidelnud läti leegionäridele. Raivis Dzintars vasakult kolmas.
Läti Rahvuslaste Ühenduse poliitikud asetamas lilli Waffen SS-is võidelnud läti leegionäridele. Raivis Dzintars vasakult kolmas. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Läti võimuerakond Rahvuslaste Ühendus kritiseeris oma koalitsioonipartnereid «järeleandmise eest põgeniketeemal» ning soovitas tulevased otsused samas valdkonnas panna parlamendihääletusele, teatas erakonna pressiesindaja Laila Ozolina täna.

Otsus võtta vastu Aafrika pagulasi võrdub tingimusteta alistumise ja rahvuslike huvide ignoreerimisega, sõnas konservatiivse võimupartei pressiesindaja.

«Eelmisel sajandil võttis Läti vastu proportsionaalselt suurema hulga immigrante kui ükski teine EL-i riik. See pani Läti erilisse olukorda, mis muudab uute välisimmigrantide sissevoolu meie riiki eriti ohtlikuks ja seega vastuvõetamatuks,» teatas Rahvuslaste Ühenduse juht Raivis Dzintars.

Riia peaks järgima Bulgaaria ja Ungari eeskuju ning nõudma eritingimusi kõnelustel Euroopa Komisjoniga, sõnas ta.

Läti võtab vabatahtlikult vastu 250 Euroopa Liitu jõudnud pagulast, otsustas Läti valitsus esmaspäeval kinnisel erakorralisel kabinetiistungil.

Võimuerakondi Ühtsus ning Roheliste ja Talurahva Liitu esindavad ministrid toetasid 250 pagulase vastuvõtmise ettepanekut, rahvuslased hääletasid selle vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles