Briti pank vallandas islamistlikust hukkamisest naljavideo teinud töötajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Inglise finantshiiglane HSBC lasi lahti kuus oma töötajat, kes filmisid hobikardikeskuses korraldatud meeskonnaürituse ajal naljaviluks äärmusorganisatsiooni ISIS ehk Islamiriik stiilis hukkamisvideo. 

Klipist on näha, kuidas viis mustades kombinesoonides ja suusamaskides meest on surunud põlvili oma oranži tuunikasse riietatud Saf Ahmedi nimelise kolleegi. Üks «hukkajatest» karjub seejärel «Allahu Akbar» – araabia keeles «Jumal on võimas» –  sel ajal kui teine võtab välja noa rolli täitva riidepuu. Toimuvat saadab pidev naer.

Panga juhtkond on video eest vabandust palunud ning nüüdseks juba endiste töötajate käitumise hukka mõistnud. Halb nali teenis palju kriitikat ka Twitteris.

«Ülim, ülim idiootsus,» kirjutas üks panga klient. «Oletatavasti haritud inimesed. Rohkem nagu täielikud idioodid,» lisas teine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles