Läti sõjaväejuht: töö õhutõrjesüsteemide ostmiseks käib

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Pingutused õhutõrjesüsteemide ostmiseks jätkuvad, ütles Läti kaitseväe ülem Raimonds Graube teisipäeval.

«Me koordineerime otsuseid ja ootame vastuseid. Need on mõnevõrra viibinud mitte meie tõttu, vaid põhjusel, et me soovime veenduda ostu tingimustes. Töö hanke kallal jätkub ja me anname informatsiooni niipea, kui oleme lõpliku otsusse langetanud,» lausus Graube.

Kaitseväe ülema sõnul on õhutõrjesüsteemide ostmine väga oluline teema. «Me peame läbirääkimisi Läti jaoks paremate majanduslike tingimuste ja lahingvõime üle.» 

Graube on varem öelnud, et õhutõrje on Läti sõjaväe nõrk koht, mistõttu on see valitsuse heakskiidetud poliitikaalgatustest prioriteet.

Kaitseminister Raimonds Vējonis ütles aprilli lõpus USA-d külastades, et arutas võimalust osta kaasaskantavaid õhutõrjerakette Stinger. Läti vajab kiiremas korras õhutõrjesüsteeme lahingvõime tõstmiseks, praegustele ohtudele reageerimiseks ning viimaste aastate ebapiisava kaitserahastuse tõttu tekkinud lünkade täitmiseks, lausus ta.

Graube sõnul on Stinger-rakettidel õhutõrjeturul hea positsioon, ent Läti pole veel otsust langetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles