Soome loodab, et Narõškini viisakeeld ei mõjuta suhteid Moskvaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Narõškin.
Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Soome suursaadiku Venemaal Hannu Himaneni sõnul ei puuduta Vene riigiduuma esimehele Sergei Narõškinile kehtestatud sissesõidukeeld riikide omavahelisi suhteid.

«Meie kahepoolsete suhetega ei ole sel vähimalgi määral seotust, mistõttu loodame, et sel pole ka mingeid tagajärg,» ütles Himanen teisipäeval Petroskois pärast kohtumist Karjala võimujuhi Aleksandr Hudilaineniga.

Diplomaat selgitas, et Soome ei lasknud riiki siseneda neil Vene delegatsiooni liikmetel, kes on Euroopa Liidu sanktsioonidega karistatud Vene isikute nimekirjas.

«Me rõhutasime, et Vene delegatsiooni teised liikmed võivad tulla, kuid see oli delegatsiooni enese asi,» lisas saadik. «Me kõik teame, milles on asi, kus on põhjus. See on Ukraina kriis ning meil on muidugi kahju, kuid selline on hetkel reaalsus. Nimekirja kantud isikuid EL-i riikidesse ei lasta. See on fakt.»

Karjala juht kohtus teisipäeval välisdelegatsiooniga, mida juhtisid Eesti suursaadik Jüri Luik, Himanen ja Ungari saadik János Balla.

Soome välisministeerium teatas möödunud kolmapäeval, et Narõškinil ei lubata osaleda Helsingis toimuval Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assamblee istungil.

Helsingi keeldus viisast kuuele isikule Venemaa 15-liikmelisest delegatsioonist.

Venemaad esindab esmaspäeval alanud OSCE peaassambleel vaid riigiduuma saadik Nikolai Kovaljov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles