Rinkēvičs: Bērziņš on teinud palju Läti välisjulgeoleku tugevdamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bērziņš koos Angela Merkeliga.
Bērziņš koos Angela Merkeliga. Foto: AFP

Läti ametist lahkuv president Andris Bērziņš on teinud riigi välisjulgeoleku tugevdamiseks palju ära, ütles välisminister Edgars Rinkēvičs täna meediale.

Välisminister ütles Bērziņšiga kohtumise järel, et juttu oli omavahelisest koostööst. President ja välisminister olid ühel meelel, et nende omavaheline koostöö on olnud väga hea ja viljakas. «Tänasin presidenti toetuse eest. Meil on olnud tema ametiaja jooksul väga hea suhtlus,» lausus Rinkēvičs.

Välisminister tõstis Bērziņši presidentuurist esile kahte aspekti. Esmalt mainis Rinkēvičs presidendi ja äridelegatsioonide visiite Kesk-Aasia regioonidesse ja Euroopasse. «Need visiidid on edendanud riigi majanduskontakte ning kaubavahetus Kesk-Aasiaga on suurenenud 40 protsenti,» lausus ta.

Teiseks on Bērziņš välisministri sõnul teinud palju ära riigi välisjulgeoleku tugevdamiseks, eriti pärast Ukraina kriisi algust. «Tema arvukad kontaktid USA presidendi ja asepresidendiga aitasid kaasa otsuste langetamisele NATO Walesi tippkohtumisel.» 

Samuti kutsus Rinkēvičs Bērziņšit presidendiametist lahkumise järel aktiivseks jääma ja kasutama riigipeana loodud kontakte.

Bērziņš astus Läti presidendina ametisse 2011. aasta suvel. Kolmapäeval vannutatakse Läti uueks riigipeaks senine kaitseminister Raimonds Vējonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles