NATO tegevus Ida-Euroopas valmistab Valgevenele muret

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukašenka Valgevene iseseisvuspäeva pidustustel.
Lukašenka Valgevene iseseisvuspäeva pidustustel. Foto: AP

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ütles teisipäeval, et Minskile teeb muret NATO tegevus Ida-Euroopas.

«Me näeme relvakokkupõrkeid Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas ja meie vennalikus Ukrainas. Meile valmistab tõsist muret Põhja-Atlandi Alliansi tegevus Ida-Euroopas,» ütles Lukašenka sõjaväeakadeemiate lõpetajatele ja kõrgetele ohvitseridele Minskis korraldatud tseremoonial.

Lukašenka sõnul on praegustes oludes sama tähtis kui alati uurida uusi sõjapidamisvorme ja jälgida pidevalt olukorda maailmas.

Sõjaväeakadeemiate lõpetajad peaksid kasutama kogu oma teadmisi ja kogemusi riikliku julgeoleku tagamiseks võimalikult efektiivsel moel, tsiteeris presidendi pressiteenistus Lukašenka sõnu.

Sõjapidamismeetodid ja -vormid on tänapäeval oluliselt muutunud, mistõttu peavad Valgevene õiguskaitseasutused arenema dünaamiliselt ja ajaga kaasa käima, sõnas ta.

«Seetõttu vajab meie riigi kaitsesüsteem pidevat täiustamist. Selle ülesande täitmine on oma uude teenistuspaika, sõjaväeüksustesse jõudmisel teie otsene kohus ja igapäevane mure,» lausus riigipea.

Lukašenka sõnul tagab Valgevene oma suveräänsuse ja teeb tihedat koostööd partneritega Vene-Valgevene liitriigi ja Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsooni (KJLO) raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles