Vene politsei hoiatas, et selfie`de tegemine võib olla eluohtlik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelanna tegemas enesepilti
Venelanna tegemas enesepilti Foto: SCANPIX

Venemaa politsei koostöös siseministeeriumiga käivitas kampaania, milles hoiatatakse kodanikke enesepiltide ehk selfie`de tegemise eest.

Venemaa on sellel aastal saanud vigastada umbes sada ja hukkunud kümmekond inimest, kes on ohtlikus asendis või ohtlikus paigas poseerinud, edastab TASS.

«Suurepärane selfie võib maksta elu,» edastas Venemaa siseministeerium oma uues programmis, milles kodanikele antakse ohutute selfie`de tegemiseks näpunäiteid.

Selles on öeldud ka, et selfie tegemine relva käes hoides on kindlasti tappev.

Selle aasta mais leidis Moskvas aset õnnetus 21-aastase naisega, kes tegi selfie, kui tal oli käes ka relv. Naine tulistas ennast, sai raske peavigastuse, kuid jäi ellu.

Jaanuaris tapsid end Uuralite piirkonnas kaks noormeest, kes poseerisid selfie jaoks koos käsigranaadiga, millelt oli splint eemaldatud. Õnnetusest jäi tõendiks mobiiltelefon, milles oli meestest foto.

Mais tahtis Rjazanis teismeline poiss teha endast selfie raudteesillal, kuid sattus ohtlikele elektrikaablitele, sai elektrilöögi ja hukkus.

«Enesepiltide tegemise tõttu on palju õnnetusi, milles inimesed on saanud vigastada ja surma,» nentis Venemaa siseministeeriumi spetsialist Jelena Aleksejevna.

Tema sõnul on Venemaal selfie´de hooletu tegemine kujunenud probleemiks.

«Enne selfie tegemist tuleks igaühel mõelda, kas tasub ikka foto ja sotsiaalmeedia klikkide pärast oma eluga riskida. Kui riske eiratakse, siis võib tehtud foto jääda nii mõnegi jaoks viimaseks,» hoiatas ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles