ÜRO: Süüria kodusõja eest on pagenud üle nelja miljoni inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulased Türgi piiril
Süüria pagulased Türgi piiril Foto: BULENT KILIC/AFP

Enam kui neli miljonit süürlast on riiki laastava kodusõja eest naaberriikidesse pagenud, neist üle miljoni ainuüksi viimase kümne kuu jooksul, teatas täna ÜRO.

«Tegemist on suurima ühest konfliktist tingitud põgenikehulgaga terve põlvkonna vältel,» hoiatas ÜRO põgenikeagentuuri (UNCHR) juht Antonio Guterres.

«Need on inimesed, kes vajavad maailma toetust, kuid elavad selle asemel kohutavates tingimustes ja vajuvad üha sügavamale vaesusse,» lausus ta.

Põgenikeagentuuri andmeil on uue Türki jõudnud põgenikelainega Süüria pagulaste koguhulk naabermaades kasvanud enam kui 4 013 000 inimeseni. Sama suundumuse jätkudes võib põgenike hulk aasta lõpuks küündida 4,27 miljonini.

Viimati tuli agentuuril sarnase põgeniketulvaga silmitsi seista ligi veerand sajandit tagasi, mil UNCHR pidi abistama 4,6 miljonit Afganistani pagulast.

Süürias on alates valitsusvastaste protestide puhkemisest 2011. aasta märtsis tapetud üle 230 000 inimese. Ülestõus on kasvanud kodusõjaks, milles omavahel sõdivad omavahel režiimiväed, ülestõusnud ja džihadistide rühmitused.

Lisaks miljonitele Süüriast pagenutele, on riigis ka 7,6 miljonit sunnitud ümberasujat, neist paljud rasketes oludes ning raskesti ligipääsetavates paikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles