Soul: Põhja-Korea liider Kim Jong-un on võimuletulekust alates hukanud 70 kõrget riigiametnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un ja sõjaväelased
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un ja sõjaväelased Foto: SCANPIX

2011. aastal võimule tulnud Põhja-Korea diktaator on riigi ladviku hulgas korraldatud «puhastustööde» käigus hukanud juba 70 inimest, teatas täna Lõuna-Korea välisminister Yun Byung-se.

Välisminister ei täpsustanud, kuidas vastavasisuline informatsioon saadi. Põhja-Korea kohta on raske usaldusväärset teavet hankida.

Hukatute seas on olnud ka mitmeid riigijuhi sugulasi.

2013. aastal lasi ta hukata oma tädimehe Jang Song-thaeki, keda kunagi peeti Põhja-Korea «asevalitsejaks». Ta olevat andnud ka käsu oma tädi Kim Kyong- hui 2014. aasta mais mürgitada.

Sõjaväe ülemjuhataja Hyon Yong-chol hukati avalikult sadade inimeste silme all pärast riigipea solvamist nõupidamisel tukkumisega.

Souli hinnangul proovib Kim Jong-un nende hukkamistega oma võimu kindlustada, kuid see võib osutuda asjatuks vaevaks, kui noor riigipea ei suuda riigi majandust sügavast kriisist välja tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles