Iisraeli ametnikud: Gazas hoitakse vangis kahte iisraellast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi Al-Qassimi Brigaadi sõdalased
Hamasi Al-Qassimi Brigaadi sõdalased Foto: SCANPIX

Gaza sektoris hoitakse vangis kaht iisraellast, kellest ühe võttis äärmusliikumine Hamas kinni eelmisel aastal, kui ta territooriumile sisenes, ütles Iisraeli kaitseministeerium täna.

«Usaldusväärsete luureandmete» põhjal hoiab Hamas Etioopia päritolu iisraellast Avraham Mengistut tema tahte vastaselt Gazas kinni.

«Kaitseametkond tegeleb praegu ka teise juhtumiga, Gazas kinnipeetava Iisraeli araablasega,» lisas ministeerium avalduses. Selle kinnipeetava isikuandmeid ei ole avaldatud.

Hamas ei ole süüdistusi kommenteerinud.

Mengistu ületas Hamasi valduses oleva Gaza piiri 7. septembril 2014, varsti pärast Iisraeli ja Hamasi 50-päevase sõja lõppu.

«Iisrael on palunud rahvusvahelistel ja piirkonna partnereil nõuda tema kohest vabastamist ja kontrollida tema olukorda,» öeldi avalduses.

Asja hoiti seni salajas, kuid täna tühistas Mengistu kodulinna Ashkeloni kohus vaikimiskäsu, vahendas kohalik meedia.

Gazas kinni võetud Iisraeli araablase kohta kehtib endiselt vaikimiskäsk. Viimasete andmete põhjal on tegemist beduiiniga, traditsioonilise elu-oluga beduiine on Iisraelis umbes 180 000.

Meedia teatal otsustasid võimud asja avalikustada lootusest, et see aitab kaasa läbirääkimistele meeste vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles