Veebileht kaardistab Iisraeli sõjategevust Gazas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsioonid Amnesty International ja Forensic Architecture avaldasid uue interaktiivse tööriista, millel on detailselt kaardistatud Iisraeli rünnakud Gaza sektori pihta möödunud suvel väldanud ligi 50-päevase konflikti jooksul. 

Veebilehe eesmärgiks on suurendada läbinähtavust sõjakuritegude ja teiste rahvusvahelise seaduse rikkumiste äratundmiseks, selgitab organisatsioon.

«Platvormile postitatud esialgsed andmed näitavad arvukaid Iisraeli armee rünnakumustreid ning demonstreerivad tõsiseid ja järjepidevaid rikkumisi,» seisab kodulehel.

«Gaza platvorm on kõige laiahaardelisem salvestus 2014. aastal alanud konfliktist. Selle kaudu saab ettekujutuse rohkem kui 2500st eraldiseisvast rünnakust, mis illustreerivad Iisraeli viimase suve sõjaliste operatsioonidega kaasnenud hävingu suurust,» lausus Amnesty Internationali Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika programmi juht Philip Luther. 

Vaata platvormi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles