Piltuudis: Morales tegi paavstile kentsaka kingi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evo Morales paavstile veidrat kinki andmas.
Evo Morales paavstile veidrat kinki andmas. Foto: Reuters/ScanPix

Kuigi kommunism on oma põhiolemuselt võitlevalt ateistlik, ei takistanud see Boliivia presidendil Evo Moralesel võõrustamast sel nädalal Ladina-Ameerika tuuri alustanud paavst Franciscust. Vähe sellest, riigipeal oli 1,1 miljardi katoliiklase liidrile ka kummaline kink, kus ühendatud punaideoloogia ja kristluse sümbolid – sirbist ja vasarast krutsifiks, millel ka Kristus risti löödud.

«See ei ole OK,» olnud paavsti pearaputusega reaktsioon sellele kingile.

Catholic News Agency teatel oli see krutsifiks koopia puuristist, mille meisterdas preester Luis Espinal Camps. Sarnaselt paavst Franciscusele jesuiitide ordusse kuulunud hispaania misjonär mõrvati 1980. aastal Boliivia toonase diktatuuri esindajate poolt.

Suhtumine Espinali on siiani vastuoluline. Mõnede hinnangul oli tegu märtriga, teised aga leiavad, et vaimulik oli ise kommunist ja tegeles rohkem poliitikaga kui tema ametile sobilik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles