Ühendkuningriigi võimud soovitavad oma kodanikel Tuneesiast lahkuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuspaik Tuneesias Sousse`i eeslinnas Port El Kantatouis, kus asuvale Imperial Marhaba hotellile korraldatud terrorirünnakus hukkus 38 inimest.
Mälestuspaik Tuneesias Sousse`i eeslinnas Port El Kantatouis, kus asuvale Imperial Marhaba hotellile korraldatud terrorirünnakus hukkus 38 inimest. Foto: SCANPIX

Briti välisministeerium soovitab oma kodanikel Tuneesiast lahkuda, kuna uute terrorirünnakute tõenäosus on suur.

Välisministeeriumi andmetel on Tuneesias umbes 2500 – 3000 Briti kodakondsusega turisti ning paarsada britti, kes elavad selles riigis, edastab BBC.

Ühendkuningriigi reisifirmad on valmis ära tooma kõik Tuneesias olevad brittidest turistid ning ära plaanitakse tuua ka osa oma töötajatest.

Pärast 26. juunil Sousse`i kuurortlinnas aset leidnud rünnakut, milles hukkus 38 inimest, nende seas enim britte, andsid Ühendkuningriigi võimud Tuneesiasse reisimise hoiatuse.

Briti diplomaatide sõnul peaks Tuneesia tugevdama julgeolekumeetmeid, et turiste paremini kaitsta.

Tuneesia suursaadik Ühendkuningriigis Nabil Amman sõnas meediale, et turistide hoiatamine ja nende äratoomine mõjub Tuneesia turmistööstusele halvasti ning samas antakse selle sammuga terroristidele Tuneesias tegutsemiseks vabad käed.  

26. juuni rünnaku taga oli tuneeslasest üliõpilane Seifeddine Rezgui, kes avas tule Sousse´i eeslinnas Port El Kantatouis asuva viietärni hotelli Imperial Marhaba juures.

Hiljem teatas sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik, et veretöö korraldas nende poolt väljaõpetatud isik.

Märtsis toimus terrorirünnak Tuneesia pealinnas Tunises asuvas kuulsas Bardo muuseumis, milles on Vana-Rooma mosaiigid. Selles hukkusid peamiselt välismaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles