Matvijenko: Euroopas ei ole võimalik Venemaata julgeolekut tagada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko.
Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Venemaa ei peata koostööd Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assambleega, sest riigi hääl peaks olema seal kuuldav, ütles Vene föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko.

«Euroopas ei ole võimalik ilma Venemaata kohaselt julgeolekut tagada ning Venemaa hääl peaks olema kuuldav. Seetõttu jätkame koostööd OSCE parlamentaarse assambleega,» ütles Matvijenko eile telekanalis Rossija 24.

Soome hiljutist otsust keelata Vene riigiduuma spiikrile Sergei Narõškinile riiki pääsemine OSCE PA Helsingi istungjärgul osalemiseks tuleks käsitleda põhjusena muuta rahvusvaheliste foorumite korraldamise reegleid, lausus Vene parlamendi ülemkoja eesistuja. «Reeglid tuleb üle vaadata,» märkis ta.

OSCE PAd ei saa Soome sissesõidukeelu eest vastutavaks pidada, lausus ta. «Selle juhtumi puhul ei kanna nemad Vene delegatsiooniga juhtunu eest vastutust,» ütles Matvijenko.

Soome keelas Narõškinile ja veel viiele Vene delegatsiooni liikmele riiki pääsu asjaolu tõttu, et Vene parlamendisaadikud on Euroopa Liidu sanktsioonidega karistatud isikute nimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles