Läti keskosas on reostusse surnud neli tonni kala

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti keskkonnaamet (VVD) on Läti keskosas Tukumsi piirkonnas asuvast Slokenbeka järvest eemaldanud neli tonni reostuse tõttu surnud kala, ütles ameti esindaja BNSile.

Peamiselt on amet leidnud latikat, linaskit, haugi ja koha, kes on tundlikud hapnikupuudusele vees. VVD märkis, et reostus, mis on keskkonnale tekitanud olulist kahju, pärineb Tukuma ūdensi veekäitlusjaamast.

«Tukuma ūdensi reoveepuhastussüsteemid ei ole suutelised vett keskkonnasõbralikul määral puhastama, seega on hapniku hulk vees langenud, põhjustades pika aja vältel kalade surma,» ütles esindaja ja märkis, et reostust ei saa kõrvaldada kiiresti.

«Tukuma ūdensile on antud korraldus kohe tegutseda ja paigaldada osooniseade, mis rikastaks vett hapnikuga ja puhastaks selle keemiareostusest,» lisas ta ja märkis, et amet uurib ka lähedalasuvat jõge ja teist järve, ent seni pole neist reostuse jälgi leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles