Jaapani hotellis teenindavad naeratavad ja rääkivad robotid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRAPHIC NEWS

Tehnilise innovaatilisuse poolest tuntud tõusva päikese maal avatud 72-toalises hotellis Henn-na, mis jaapani keeles tähendab kummalist hotelli, tervitab külastajaid kolm tehislikku administraatorit, kes näevad välja nagu noored ja viisakad jaapani neiud. Nad naeratavad, loovad pilkkontakti, imiteerivad hingamist ja muudavad oma hääletooni klientidega vesteldes.

Peale administraatoritest «neiude», kes on programmeeritud nii, et nad suudavad suhelda soravas hiina, jaapani, korea ja inglise keeles, tegutsevad samas hotellis ka robotportjeed ja -koristajad, ka garderoobis võtavad külalisi vastu tehastes kasutatavat tehnikat meenutavad robotid.

Pisut hirmutavalt inimesesarnaste robotite kõrval tegutseb hotellis siiski ka kümneliikmeline inimestest koosnev meeskond, kelle ülesanne on tagada, et kõik sujuks ladusalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles