Pedofiilias süüdistatav Vatikani ametnik astub esmakordselt kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Józef Wesołowski saadikuna Dominikaani Vabariigis.
Józef Wesołowski saadikuna Dominikaani Vabariigis. Foto: SCANPIX

Homme astub Vatikani kõrge ametnik Józef Wesołowski esimest korda pedofiilias süüdistatuna Püha Tooli kriminaalkohtu ette. 

Endine paavsti saadik Józef Wesołowski sattus skandaali keskmesse kaks aastat tagasi, kui päevavalgele ujusid väited, nagu oleks ta maksnud teismelistele poistele seksuaalteenuste eest. Tunnistajate sõnul otsis ta ohvreid kohalike lihttööliste seast, kui oli diplomaadina lähetatud Dominikaani Vabariiki.

Kohtuprotsess toimub paavsti loodud kriminaalkohtus, mida kasutatakse nüüdsest kirikusiseste kuritegude lahkamiseks.The Guardiani sõnul peetakse protsessi proovikiviks, mis loodetavasti tõestab paavst Franciscuse sõltumatust ja Vatikani valmidust mõista kohut ka omaenda liikmete üle. Kriitikud kardavad, et Vatikani kohtuid kasutatakse hoopis oma hierarhia liikmete kaitsmiseks välismaailma kohtute eest.

Wesołowskit ootab ees kuni 12 aasta pikkune vanglakaristus, mida ta võib kanda mõnes Itaalia vanglas või Vatikani kongides. Süüdimõistmise korral on tal õigus esitada apellatsioon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles