USA kõrge ametnik astus seoses andmelekkega tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA personaliameti direktor Katherine Archuleta astus tagasi.
USA personaliameti direktor Katherine Archuleta astus tagasi. Foto: SCANPIX

USA personaliameti direktor Katherine Archuleta astus reedel seoses miljonite riigitöötajate isikuandmete vargusega tagasi.

Paljude ekspertide hinnangul lähtus 21,5 miljoni inimese andmeid puudutanud rünnak Hiinast.

Andmeleke hõlmas praeguste ja endiste riigitöötajate, kohataotlejate, töövõtjate ja julgeolekukontrolli läbinud isikute abikaasade isikukoode ja muud informatsiooni.

«Ma andsin presidendile teada, et pean paremaks kõrvale astuda ja võimaldada uutel juhtidel tööle asuda, et amet saaks praegused väljakutsed ületada,» lausus 2013. aasta novembrist personaliametit juhtinud Archuleta.

Valge Maja teatel võttis president Barack Obama tagasiastumispalve vastu ja tänas teda pühendunud teenistuse eest. Laupäevast asub personaliameti juhi kohuseid täitma Beth Cobert.

Sisejulgeolekuministeeriumi andmeil avastas nüüdse lekke ministeeriumi sissetungi tuvastussüsteem EINSTEIN, mis jälgib potentsiaalsete küberohtude tuvastamiseks föderaalvalitsuse internetiliiklust.

EINSTEIN tuvastas häkkimise personaliameti süsteemidesse ning siseministeeriumi andmekeskusesse, mida jagatakse teiste valitsusasutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles