Põhja-Korea sai uue kaitseministri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea nimetas laupäeval täitmata kaitseministri kohale nelja tärniga kindrali, ministri eelkäija hukati väidetavalt kolme kuu eest.

Pyongyangi ametlik uudisteagentuur KCNA viitas kindral Pak Yong-sik'ile kui «rahva relvajõudude ministeeriumi juhile» teates Laose valitsusega peetud sõjalistest kõnelustest.

Pak on ilmunud viimastel nädalatel korduvalt riigitelevisiooni ekraanile Põhja-Korea riigijuhi Kim Jong-uni saatkonnas, tekitades spekulatsioone tema võimalikust ametissemääramisest.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap teatel on põhjanaabri kaitseminister riigi sõjalises hierarhias teisel või kolmandal kohal. Yonhapi teatel ülendati Pak 1999. aastal Põhja-Korea relvajõududes kindralmajoriks, nelja tärni kindraliks tõusis ta mais.

Tegemist on esimese korraga, mil Pyongyang on kinnitanud asendaja valimist aprillis «puhastuse» ohvriks langenud endise kaitseministri Hyon Yong-choli asemele.

Lõuna-Korea luureteenistus (NIS) teatas esialgu, et Hyon hukati õhutõrjetulega ebalojaalsuse ja Kimi osavõtul peetud ürituste ajal tukkuma jäämise eest. Hiljem hakkasid kaitseministri hukkamise kohta levima kahtlused. NIS selgitas, et ei saa toimunut kinnitada. Samuti tekitas kahtlusi asjaolu, et Põhja-Korea riigimeedia näitas oma ülekannetes Hyoni veel mõnda aega pärast tema surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles