Ukrainas sai tulevahetuses miilitsaga surma kolm ründajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina miilitsa eriüksuslased.
Ukraina miilitsa eriüksuslased. Foto: SCANPIX

Ukrainas Taga-Karpaatia oblastis Mukatševos sai tulevahetuses miilitsaga surma kolm ründajat, ütles parlamendisaadik ja siseministri nõunik Anton Heraštšenko laupäeval.

«Tulevahetuses tapeti kolm ründajat. Kolm miilitsat ja neli tsiviilisikut said viga. Ründajad hävitasid granaadiheitja laskudega kaks miilitsasõidukit,» kirjutas seadusandja suhtlusvõrgustikus Facebook.

Siseminister Arsen Avakov ütles varem, et Mukatševos sai tulevahetuses viga neli tsiviilisikut ja kolm miilitsat. Tema sõnul on ründajaid hõivanud «tsiviilobjekti», mis on meedia teatel spordiklubi.

Heraštsenko sõnul alustasid relvastatud isikud rünnakut Ukraina parlamendisaadiku Mõhhailo Lanjoga seotud hoonest. «Leidis aset sõjaline konflikt, mille põhjus on teadmata. Minu allikad kirjeldasid olukorda lühidalt katsena jagada mõjusfääre,» lausus siseministri nõunik.

Tema sõnul avasid ründajad miilitsatöötajate pihta tulirelvadest ja granaadiheitjatest tule, kui need sündmuskohale jõudsid. «Ründajad tapeti tulevahetuses.»

Ründajaid oli veel ning järelejäänud neist on metsas ümber piiratud, lausus Heraštšenko.

President Petro Porošenko nõudis varem õiguskaitseasutustelt Mukatševos tulistamise toime pannud kurjategijate relvitustamist ja kinnipidamist. «Andsin korrakaitsjatele käsu Mukatševos tsiviilisikute surmaga lõppenud tulistamise toimepanijate relvitustamiseks ja kinnipidamiseks.»

«Valitsus seisab vastu kõigile bandiitluse ilmingutele, kus iganes need esinevad,» tsiteeris presidendi pressisekretär Svjatoslav Tseholko riigipead.

Kohaliku meedia teatel korraldasid rünnaku paremäärmusliku rühmituse Paremsektor embleemi kandnud isikud ning spordiklubi kuulub Paremsektori vastu tegutsevale Lanjole.

Paremsektori teatel sai tulistamises surma kaks ja viga neli selle liiget.

«Ägedas võitluses sai surma kaks ja viga neli Paremsektori liiget. Üksus murdis surnuid ja vigastatuid kaasa võttes bandiitide piiramisrõngast läbi ja taganes mägedesse,» teatas Paremsektor Facebooki riputatud teates.

Paremsektori teatel peeti tulevahetus Lanjoga seotud isikutega.

Muhhatševo asub Poola ja Slovakkia piiri ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles