Yle: Soome valitsus oli Kreeka pärast peaaegu lagunemas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka. Järjekorrad pangaautomaatide taga
Kreeka. Järjekorrad pangaautomaatide taga Foto: ARIS MESSINIS/AFP

Soome valitsus oli Kreeka pärast peaaegu lagunemas, sest Põlissoomlased on kindlalt Kreekale suure laenu andmise vastu, teatas laupäeva õhtul põhjanaabrite rahvusringhääling Yle.

Yle uudistetoimetusele laekunud informatsiooni kohaselt tõkestab Soome laenu andmise Kreekale.

Yle andmetel esindab Soome euroriikidest kõige karmimat liini ja võib jääda selle kaitsmisel üksi. Eurorühmas on vaja siiski üksmeelset otsust ja Soome vastuseisust piisab selleks, et Kreeka otsust laupäeval ei sünni.

Soome telekanali MTV andmetel on valitsus valmis Kreeka ajutiseks eemaldamiseks eurotsoonist.

Soome uudisteagentuur STT pole esialgu andmetele kinnitust saanud ning valitsus ega rahandusminister Alexander Stubb pole oma seisukohta ametlikult avaldanud.

Euroopa allikas ütles laupäeval AFP-le, et Saksamaa on koostanud plaanid Kreeka «ajutiseks» viie aasta pikkuseks eemaldamiseks eurotsoonist, kui riik ei esita võlausaldajatele paremaid reformiettepanekuid.

«See on sisemiseks kasutamiseks mõeldud paber. Tänasel eurotsooni kohtumisel seda ei jagatud. Selles oli kaks valikuvõimalust: ettepanekute täiustamine või ajutine «Grexit»,» ütles Saksa dokumenti näinud allikas.

Eurotsooni rahandusministrid arutavad laupäeval Brüsselis Kreeka neljapäeval esitatud reformikava ja võimalikku kolmandat abipaketti.

Kreeka on ametlikult maksejõuetu ning vajab riigi rahavajaduste katmiseks ning võlakohustuste täitmiseks laenuandjatelt uut abipaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles