Türgi moslemiteoloog: «edasijõudnu tasemel oraalseks» tekitab lahutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi islamiõpetlane Ali Riza Demircan tekitas Türgi sotsiaalmeedias elevust, kui ta käis reede õhtul kohalikus telesaates jutustamas teemal, millised seksuaalpraktikad on islami järgi keelatud ehk «haram».

Teiste seas loetles ta näidete hulgas – mis põhjustavat ka lahutuste suuremat arvu – üles «edasijõudnu tasemel oraalseksi», «sadistlikud seksuaalaktid» ja anaalseksi.

Saatejuht Pelin Çift ei suutnud end seni tõsises toonis kulgenud vestluse ootamatu pöörde peale vaos hoida ja purtsatas naerma. «Näed sa, õde Pelin, enne rääkisid sa nii vabalt. Aga nüüd ei suuda sa enam küsimusi esitada,» märkis Demircan naeru käes vappuvale naisele.

Õpetlane rõhutas, et islamiusu järgi peaksid moslemid suutma kõneleda tõtt ka siis, kui see on ebamugav. Tema märkused hakkasid aga juba kohe sotsiaalmeedias ringlema. «Edasijõudnu tasemel oraalseks kõlab nagu midagi, mis võiks olla kirjas CVs,» kirjutas Twitteris kasutaja @derdiyok_toska.

Maikuus tekitas sarnast furoori telejutlustaja, kes väitis ekraanil, et onaneerivad mehed kohtuvad teispoolsuses oma rasedaks jäänud kätega, kes tulevad oma õigusi nõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles