Syriza kõrge ametniku sõnul püüab Saksamaa Kreekat alandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaa püüab päästeprogrammi tingimusena uusi nõudmisi esitades Kreekat alandada, vahendas Reuters Euroopa Parlamendi asejuhi ja Kreeka valitsevasse Syriza erakonda kuuluva Dimitrios Papadimoulise sõnu.

Euroopa allikas ütles laupäeval AFP-le, et Saksamaa on koostanud plaanid Kreeka «ajutiseks» viie aasta pikkuseks eemaldamiseks eurotsoonist, kui riik ei esita võlausaldajatele paremaid reformiettepanekuid.

«See, millega meil praegu tegemist, kujutab endast katset Kreekat ja kreeklasi alandada või kukutada (peaminister Alexis) Tsiprase valitsust,» lausus Papadimoulis teleusutluses.

Itaalia peaminister Matteo Renzi ütles püahpäeval ajalehele Il Messagggero, et kavatseb Saksamaa valitsuselt kompromissi nõuda. «Itaalia ei taha Kreeka lahkumist eurotsoonist,» sõnas ta.

Eurotsooni rahandusministrid peatasid laupäeval üheksa tundi kestnud arutelu Kreeka reformikava ja võimaliku kolmanda abipaketi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles