Mehhiko narkokuningas põgenes teist korda vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin «El Chapo» Guznan.
Joaquin «El Chapo» Guznan. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko kurikuulsamaid kurjategijaid, Sinaloa narkokartelli juht Joaquin «El Chapo» (jupats) Guznan põgenes Mexico City lähistel asuvast maksimaalse turvatasemega vanglast, teatasid ametivõimud.

Põgenemise täpseid detaile pole Mehhiko avalikustanud; teada on vaid, et mees kasutas rohkem kui kilomeeter pikka tunnelit. Viimati nähti meest turvakaamerate kaudu Altiplano vangla duširuumides öösel vastu pühapäeva.

Kui erinevatel andmetel 57- või 58-aastast kinnipeetavat enam tema kongis ei silmatud, anti üldhäire ja «põgenemine sai ametliku kinnituse». Altiplano vangla on koduks riigi kõige ohtlikemale uimastiärimeestele, mõrvaritele ja inimröövijatele.

Guznanil pole see esmakordne juhus soolaputkast pageda. Esimest korda tegi ta seda aastal 2001, kui ta peitis ennast pesukärusse. Mehe uuesti tabamist möödunud aastal peeti Mehhiko keskvõimude narkokartellide vastases sõjas märgilise tähtsusega sündmuseks.

Teda esitleti trofeena telekaamerate ees ja kurikaela nüüdne põgenemine tekitab seda suuremat piinlikkust riigi presidendile Enrique Pena Nietole ja tema valitsusele.

Guznani varandust hinnatakse ligi 900 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles