Itaalia peaminister: aitab Kreeka alandamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Renzi.
Matteo Renzi. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Matteo Renzi ütles pühapäeval, et Euroopa Liit peab jõudma Kreekaga kokkuleppele ning raskustes riigi edasine alandamine on mõeldamatu, kirjutab Itaalia ärileht Il Sole 24 Ore.

Probleemile tuleb läheneda terve mõistusega. «Itaalia ei taha Kreeka euroalast lahkumist ja Saksamaale ütlen ma: nüüd aitab,» lausus Renzi. «Ei saa mõelda, et jätkame Kreeka alandamisega pärast seda, kui nad on kõiges järele andnud,» vahendab Il Sole 24 Ore peaministri sõnu.

Laupäeval lõppesid euroala rahandusministrite läbirääkimised Kreekale abipaketi andmises tulemusteta. Mitmed meediaväljaanded on juhtinud tähelepanu sellele, et Saksamaa ja eriti Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble ei soovigi Kreekaga kokkuleppele jõuda.

Laupäeval avalikustas Saksa Roheliste partei ja Euroopa parlamendi liige Sven Giegold dokumendi, millest selgub, et Schäuble nõudis Kreekalt kas viieks aastaks euroalast lahkumist või 50 miljardi euro väärtuses Kreeka riigi varade rekvireerimist Luksemburgis fondi tarbeks, mis oleks need siis erastanud; samuti Kreeka administratsiooni üle järelevalve kehtestamist.

Anonüümseks jäänud Euroopa Liidu ametnik ütles ajakirjanikele, et kohtumine lõppes pärast seda, kui Schäuble oli kokkulepet pooldanud Euroopa Keskpanga juhile Mario Draghile nähvanud: «Ära pea mind rumalaks!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles