Saksa valitsusallika hinnangul on Iraani tuumalepe väga lähedal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif ajakirjanikega suhtlemas.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif ajakirjanikega suhtlemas. Foto: SCANPIX

Ajalooline tuumalepe Iraani ja suurriikide vahel on lähedal ja selle saaks sõlmida väga kiiresti, kui Teheran on valmis astuma viimased sammud, ütles pühapäeva õhtul uudisteagentuurile Reuters Saksamaa välisministrile Frank-Walter Steinmeierile lähedalseisev allikas.

Allikas märkis siiski, et endiselt on võimalik ka leppe läbikukkumine.

«Ministri vaatenurgast puuduvad vaid mõned üksikud osad vettpidavast lepingust Iraaniga,» ütles tundmatuks jääda sooviv allikas. «Kõik võib endiselt luhtuda, kuid me oleme tõepoolest eesmärgile väga lähedal,» lisas allikas.

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif ütles ajakirjanikele, et pühapäeval Iraani ja kuue suurriigi tuumaleppe sõlmimise kohta ametlikku teadet ei tule, edastas uudisteagentuur Reuters.

«Meil on vaja veel tööd teha ja pühapäeval teadet leppe sõlmimise kohta ei tule,» kinnitas Zarif.

Anonüümsust palunud kaks diplomaati ütlesid varasemalt uudisteagentuurile Associated Press, et Iraani tuumakõnelustel osalevad läbirääkijad jõuavad pühapäeval lõpliku leppe asjus üksmeelele ning seejärel saadetakse see ülevaatamiseks edasi pealinnadesse.

Kui viimasel hetkel muudatusi ei tehta, teavitatakse lõpliku leppe sõlmimisest esmaspäeval, lisasid kaks diplomaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles