Sipilä eitas Kreekast põhjustatud lõhet Soome valitsuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipilä (paremalt) koos Põlissoomlaste juhi Timo Soini ja Koonderakonna juhi Alexander Stubbiga.
Juha Sipilä (paremalt) koos Põlissoomlaste juhi Timo Soini ja Koonderakonna juhi Alexander Stubbiga. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Juha Sipilä kinnitas, et valitsus toetab ülehäälselt tema Kreeka-poliitikat ning lükkas ümber kuuldused nagu ähvardanuks Põlissoomlaste erakond valitsusest lahkuda, kui Soome peaks toetama uut abipaketti Kreekale, vahendas Soome rahvusringhääling Yle.

Yle allikate teatel kavatseb Soome võimaliku uue abipaketi Kreekale vetostada.

Sipilä sõnul on Kreeka ettepanekud liiga väheveenvad, et olla aluseks uuele abipaketile. Ajakirjanduse teatel oli Soome positsioon laupäevasel eurogrupi juhtide kohtumisel Kreeka suhtes karmim kui ühelgi teisel euroala riigil.

Peaminister kinnitas, et Helsingi positsioon uue abipaketi suhtes ei pruugi olla kõige vaenulikum, kuid jääb kõneluste toimumise ajaks konfidentsiaalseks. Sipilä rõhutas, et Kreeka senistest ettepanekutest kokkuleppe saavutamiseks ei piisa.

«Tulemuse saavutamiseks peab veel palju juhtuma,» ütles Sipilä pärast 25 parlamendisaadikust koosneva suure komitee nõupidamist, mis otsustas Soome mandaadi euroala valitsusjuhtide pühapäevaseks kohtumiseks. Peaminister kinnitas, et kuuldused valitsuse lõhestumisest Kreeka abipaketi küsimuses ei vasta tõele ning ministrid olid ühel meelel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles