Vene duumaspiiker ennustab Euroopale järgmisi vapustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Narõškin.
Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma esimehe Sergei Narõškini hinnangul on Kreeka referendumi tulemused Euroopale demokraatia õppetund.

«Viies juuli jääb nüüd eurooplastele kauaks meelde. Nii esimese «vastuhakupeona» kui ka tõelise demokraatia õppetunnina kontinendile, kes oli jõudnud selle unustada. Demokraatia häll tuletas ennast valjuhäälselt meelde ning hääletustulemused panid kogu lääne meedia plahvatama,» ütles Narõškin usutluses ajalehele Komsomolskaja Pravda.

Tema hinnangul ootab Euroopat ees uute tõsiste vapustuste jada. «Ning selle tingib ei miski muu kui Euroopa Liidu võimude amoraalne käitumine. Võinuks arvata, et Kreekas määratud referendum ja Austrias toimuda ähvardav rahvahääletus oleksid pidanud ärgitama uusi vahendeid otsima, et kaos ei haaraks juba tervet Euroopat. Ent selle asemel kõlasid ELi juhtkonna poolt Kreeka võimude aadressil vaid ultimaatumid,» tähendas duumaspiiker.

Tema meelest on Kreeka kriisi põhjuseks ELi mentorlik suhtumine. «Referendumi puhul etendas otsustavat rolli noor põlvkond, mis näitas, kuivõrd perspektiivitu on lõimumismudel, mis tugineb diktaadile, riikide jagamisele juhtivateks ja juhitavateks, uustulnukateks ja vanadeks olijateks,» leiab Narõškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles