Läti noorte laulu- ja tantsupeo ajal viidi haiglasse 62 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeolised Riias.
Tantsupeolised Riias. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal Riias toimunud Läti koolinoorte 11. laulu- ja tantsupeo ajal viidi haiglasse 62 last, kuid statsionaarset ravi vajas neist vaid 13, ütles kiirabiteenistuse esindaja täna pressikonverentsil.

Varem ajakirjanduses ilmunud teadete kohaselt oli 11. juulil lõppkontserdi peaproovi ajal minestanud laste arv suurem.

Piduliste massilist minestamist kommenteerides ütles kiirabiteenistuse asejuht Penata Pupele, et lapsed olid elevil ning kokku kukkuva sõbra nägemine võis vallandada ahelreaktsiooni. Pupele tunnistas, et tänapäeva laste füüsiline vorm on muutunud halvemaks, kuna nad veedavad liiga palju aega arvuti taga.

Kiirabi esindaja kinnitas, et tõsiseid terviseprobleeme peolistel ei olnud ning ka haiglaravi vajas varasemate noorte laulu- ja tantsupidudega võrreldes vähem lapsi.

Koolinoorte laulu- ja tantsupidu toimus Riias 6.-12. juulil, osalejaid oli ligi 38 000.

Pärast laste massilist minestamist peaproovis otsustas Läti haridusminister Marite Seile pühapäevale plaanitud rongkäigu viimasel hetkel ära jätta, kuid seejärel teatati, et soovijad võivad rongkäigu vabatahtlikkuse alusel siiski läbi käia. Laste vanemad ja õpetajad süüdistasid ministeeriumit liiga väheses teabeedastuses.

President Raimonds Vējonis ütles täna, et Seile ei peaks vahejuhtumi tõttu tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles