Jaroš: Paremsektor ja SBU teevad Mukatševes koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parem Sektori liige
Parem Sektori liige Foto: SCANPIX

Ukraina paremäärmusliku Paremsektori juhtkond ja Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) terroritõrjekeskus teevad koostööd olukorra stabiliseerimiseks Taga-Karpaatias Mukatševes, ütles Paremsektori juht parlamendisaadik Dmõtro Jaroš esmaspäeval.

Jaroš kutsus mitte pöörama tähelepanu ajakirjanduse "väärinfole" nagu üritaks Paremsektor Ukraina olukorda destabiliseerida.

«Kutsun teid eirama valeteateid, mida levitatakse Paremsektori diskrediteerimiseks ja verevalamise vallapäästmiseks,» ütles Jaroš.

Ajakirjanike teatel puhkes nädalavahetusel Mukatševe lähistel suvilapiirkonnas tulevahetus, milles osalesid Ukraina parlamendiliikmele Mõhhailo Lanjole lähedased isikud, kohalikud politseinikud ja Paremsektori liikmed, kes keeldusid relvi maha panemast ja barrikeerisid end.

Tulevahetuses sai haavata surma kolm ja haavata vähemalt 11 inimest.

SBU kõrge ametnik Vasõl Hrõtsak ütles esmaspäeval portaalile Censor.NET, et eriteenistus tagab õiglase uurimise, kui Mukatševe sündmustes osalevad Paremsektori liikmed relvad maha panevad ja alustavad võimudega koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles