Islamiriik tugevdab venekeelset propagandat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost. Foto: SCANPIX

Terroristlik rühmitus Islamiriik on hakanud tegema lisapingutusi venekeelse propaganda tugevdamiseks. The Guardiani sõnul on see märk sellest, et organisatsioon hakkab kinnitama kanda Venemaal ja endistes NLi riikides.

Vene välisminister Sergei Lavrov teatas hiljuti, et umbes 2000 Vene kodanikku sõdib praegu Iraagis või Süürias Islamiriigi ridades. Juunis ütles julgeolekunõukogu juht Nikolai Patrušev, et tema arvates pole selle kasvava trendi vastu abi loota.

Kuigi vene keelt kõnelevad ISi võitlejad on ka varasemalt emakeeles sõnumeid edastanud, on nüüd tekkinud uus venekeelne propagandaharu Furat Media. Teateid edastatakse Twitteri, Facebooki ja Tumblri kontode kaudu.

Furati eesmärgiks on uute liikmete värbamine Vene Föderatsioonist – eriti Põhja-Kaukaasiast – ja endise Nõukogude Liidu riikidest, eriti Kesk-Aasiast. Araabiakeelne materjal tõlgitakse vene keelde, et ISi venekeelsel sihtgrupil oleks ligipääs samadele sõnumitele ja ideoloogiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles