Läti ei näe lähiajal ette olulisi poliitilisi kontakte Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkevics.
Läti välisminister Edgars Rinkevics. Foto: SCANPIX

Olulised poliitilised kontaktid Läti ja Venemaa vahel ei ole lähitulevikus tõenäolised, kuid Läti jätkab naaberriigiga rea praktiliste küsimuste lahendamist, ütles välisminister Edgars Rinkēvičs täna usutluses telekanalile LNT.

Ministri sõnul jätkub dialoog Moskvaga välisministeeriumide tasemel.

«Oleme naaberriigid ning meie dialoog leiab aset eri tasanditel - diplomaatide ja osakonnajuhtide vahel. Kui on lahendamist vajavaid küsimusi, suhtleb Vene asevälisminister telefonitsi meie riigisekretäriga. Kõrgetasemelisi poliitilisi kontakte ei ole ja lähitulevikus ma neid ka ei oota,» ütles minister.

Rinkēvičsi sõnul on Läti ja Venemaa vahel hulk ühiselt lahendamist nõudvaid praktilisi probleeme. «Neid ei lahendata üksnes välisministeeriumides, vaid ka teistes ministeeriumides. Samuti töötab Moskvas aktiivselt meie suursaadik. Igapäevane töö jätkub ja see on naaberriikide puhul normaalne,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles