Tsipras: Kreeka pangad võivad veel terveks kuuks suletuks jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsirpas tele-eetris ajakirjanike küsimustele vastamas.
Alexis Tsirpas tele-eetris ajakirjanike küsimustele vastamas. Foto: Andrea Bonetti/AP

Kreeka peaminister Alexis Tsipras ütles teisipäeva õhtul, et Kreeka pangad võivad veel kuuks suletuks jääda, kuni eurotsooniga sõlmitud lepe on lõplikult vormistatud.

«Pankade avamine sõltub leppe kinnitamisest, mis leiab aset kuu jooksul,» ütles peaminister riikliku telekanali edastatud pöördumises.

Tsipras avaldas ühtlasi lootust, et sel ajal tõstab Euroopa Keskpank (EKP) Kreeka kommertspankade erakordse likviidsusabi (ELA) piirmäära.

EKP otsustas veel esmaspäeval, et ei tõsta Kreeka kommertspankade likviidsusabi määra, mis on hetkel 89 miljardit eurot.

Keskpankurite otsus tuli pärast nädalavahetuse kestnud euroala valitsusjuhtide kohtumist, mille käigus Kreeka nõustus euroala nõudmistega. Keskpank on piiranud Kreeka ELA-t alates 27. juunist ning möödunud nädalal tõstnud ka pankadelt nõutavate tagatiste määra.

Kreeka rahandusminister Eukleides Tsakalotos ütles esmaspäeval, et kapitalikontroll jätkub ega täpsustanud kui kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles