Mehhikos on narkoparuni põgenemise tõttu vahi all 22 vanglaametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõdurid otsimas põgenenud narkoparunit.
Mehhiko sõdurid otsimas põgenenud narkoparunit. Foto: SCANPIX

Mehhiko prokurörid jätsid narkoparun Joaquín «El Chapo» Guzmáni põgenemise juurdluse raames vahi alla 22 vanglaametnikku seoses kahtlustustega, et kurikuulsal tagaotsitaval õnnestus põgeneda vanglatöötajate abiga.

Justiitsministeerium teatas eile, et on vabastanud 34 vanglaametnikust 12, keda prokurörid on alates pühapäevast üle kuulanud.

Siseminister Miguel Ángel Osorio Chong ütles esmaspäeval, et Guzmáni laupäevane põgenemine sai kindlasti teoks vanglatöötajate abiga.

Guzmán põgenes Altiplano üliturvatud vanglast tema vangikongi alla kaevatud pooleteise kilomeetri pikkuse tunneli kaudu.

«Kakskümmend kaks isikut kutsuti ülekuulamisele tunnistajatena, ent nüüdseks on nende õiguslik staatus muutunud kinnipeetavaks. See tähendab, et prokurörid eeldavad jätkuvalt nende mingil kujul osalemist põgenemises,» ütles justiitsministeeriumi ametnik.

Võimudel on 96 tundi aega vanglaametnikele süüdistuse esitamiseks või nende vabastamiseks.

Guzmán on mõjuka Sinaloa narkokartelli juht. Ta oli vanglas olnud alates 2014. aasta veebruarist.

Mehhiko võimud on Guzmáni tabamise eest välja pannud 3,8 miljoni dollari suuruse preemia.

Riigi julgeolekujõud viivad kolmandat päeva läbi operatsiooni narkoparuni tabamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles