Moldova peaminister suundus Kiievisse suhteid siluma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Gherman
Natalja Gherman Foto: Metzel Mikhail/ITAR-TASS

Moldova peaministri kohusetäitja, Euroopa asjade ja välisminister Natalia Gherman sõitis täna visiidile Kiievisse.

«Arutusele tuleb Moldova-Ukraina poliitiline dialoog, kahe riigi koostöö majanduses ja humanitaarvallas, samuti olukorra areng regioonis,» teatas Moldova valitsuse pressiteenistus.

Ghermanil seisavad ees kõnelused Ukraina presidendi Petro Porošenko ja välisminister Pavlo Klimkiniga.

Kõne alla tuleb ka Transnistria ning seal paiknevate Vene rahuvalvajate roteerimine.

Pärast seda, kui Ukraina parlament denonsseeris mais Venemaaga sõlmitud sõjaväelaste transiidi kokkuleppe, tekkisid raskused Transnistrias teenivate Vene sõdurite roteerimisega.

Moldova asepeaministri kohusetäitja Victor Osipov ütles juuni lõpus Moskvas kohtumisel Venemaa asepeaministri Dmitri Rogoziniga, et Moldova on valmis osutama abi Transnistrias paiknevate Vene sõjaväelaste varustamisel ja rotatsiooni läbiviimisel.

Mõned Moldova ja Ukraina meediakanalid hindasid seda avaldust Ukrainale noa selga löömiseks.

Osipov ütles hiljuti, et Transnistrias asuvatel Vene rahuvalvajatel ja sealsel Vene väekontingendil erinev staatus. Roteerimise küsimus puudutab tema sõnul Vene rahuvalvajaid. Vene väekontingendil ei ole Moldovas mingit staatust ja see viiakse välja, lausus Osipov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles