Niinistö ja Putin loodavad sõbralike suhete säilimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin.
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Helsingi algatusel peeti Soome presidendi Sauli Niinistö ja Venemaa riigipea Vladimir Putini telefonivestlus, teatas kolmapäeval Kremli pressiteenistus.

«Arutati olukorda, mis tekkis kahepoolsetes suhetes pärast seda, kui Venemaa ametliku delegatsiooni liikmetel eesotsas riigiduuma esimehe Sergei Narõškiniga keelati sissesõit Soome, kus toimus Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee istungjärk. Putin osutas mõne Euroopa Liidu liikme survel vastu võetud otsuse õiguslikule ebakorrektsusele,» seisab teadaandes.

«Väljendati veendumust, et välistegurite mõjust hoolimata õnnestub Venemaal ja Soomel ühiste jõupingutustega säilitada kahe riigi vahelistes suhetes heanaaberlikkus ja sõbralikkus. Sellega seoses rõhutati Niinistö 16. juunil toimunud Moskva-visiidi käigus saavutatud kokkulepete tähtsust ja aktuaalsust,» vahendas pressiteenistus.

Samuti arutasid presidendid konkreetseid Vene-Soome koostööprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles