Donald Trump kasutas presidendikampaanias natsimundris sõdureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumbi kampaaniapostitus Twitteris.
Donald Trumbi kampaaniapostitus Twitteris. Foto: twitter

Vabariikliku partei ridades Ameerika Ühendriikide presidendikandidaadiks pürgiv skandaalne miljardär Donald Trump postitas teisipäeval oma Twitteri kontole patriootliku pildi: tema enda nägu koos sõnumiga «Me vajame tõelist juhtimist. Me vajame tulemusi. Paneme USA uuesti toimima!»

Mehe taustal ilutseb Ameerika lipp ja selle all paremal nurgas pilt marssivatest sõduritest. Paraku selgus lähemalt uurimisel, et tegu pole mitte Ameerika enda sõjaväelastega – pildile jäädvustatud mundrimehed kannavad oma käistel kurikuulsa natsi-SSi tähiseid. Foto ei pärine siiski Teise maailmasõja aegadest, vaid seal poseerivad tolleaegseid sündmusi järgi aimavad ajalooentusiastid.

Trump naudib piinlikule apsule vaatamata vabariiklastest presidendiks pürgijate seast suurt populaarsust – teda toetaks teisipäevase seisuga 17%  rahvast teisel kohal paikneva Jeb Bushi 14% vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles