Prantsuse parlament toetas euroala kokkulepet Kreeka asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse peaminister Manuel Valls
Prantsuse peaminister Manuel Valls Foto: SCANPIX

Prantsuse parlamendi alamkoda andis kolmapäeval heakskiidu euroala liidrite tippkohtumisel saavutatud kokkuleppele Kreeka abipaketi ja reformikava asjus.

Kreeka ja teised euroala riigid sõlmisid esmaspäeva hommikul kokkuleppe, mille järgi võidakse Kreekale avada uus laenuprogramm Euroopa stabiilsusmehhanismist. Võimalik programm on 82-86 miljardit eurot ja vastukaaluks peab Kreeka viima läbi ulatusliku reformipaketi, loobuma rahvusvaheliste institutsioonidega kooskõlastamata seadusandlusest ning eraldama erastamisfondi tarbeks 50 miljardi euro väärtuses riigi varasid.

Rahvusassamblees pälvis kokkulepe 412 poolthäält, vastu oli 69 saadikut. Ülemkojas ehk senatis toetas lepet 260 ja vastu oli 23 saadikut.

Peaminister Manuel Valls ütles istungil, et sõlmitud kokkulepe on ainus viis kriisiks väljumiseks.

«Nõuame kreeklastelt palju, mitte nende karistamiseks, vaid selleks, et saata neid majanduse elutähtsas taastamises,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles