Peskov: Putin plaanib Peterburis Blatteriga kohtuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Sepp Blatter.
Vladimir Putin ja Sepp Blatter. Foto: Reuters/ScanPix

Vene president Vladimir Putin kavatseb kohtuda Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi Sepp Blatteriga, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov neljapäeval.

«Kui Blatter külastab Peterburi, siis on selline kohtumine ettevalmistamisel,» ütles Peskov Interfaxi küsimusele vastates. Ta ei öelnud, kas Putin osaleb 2018. aasta jalgpalli MM-i eelloosimisel Peterburis 25. juulil.

Vene spordiminister Vitali Mutko teatas varem, et Blatter osaleb Peterburis peetaval tseremoonial ning on palunud korraldada kohtumise Putiniga. «Pidasin Blatteriga eile pika vestluse. Ta kinnitas, et tuleb,» ütles Mutko.

FIFAt räsib organisatsiooni ajaloo tõsisem korruptsiooniskandaal.

USA justiitsministeerium teatas mai lõpus, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel.

Seejärel vahistasid Šveitsi võimud USA palvel seitse kõrget jalgpalliametnikku, nende seas kaks FIFA asepresidenti, keda kahtlustatakse miljonite dollarite ulatuses altkäemaksu võtmises.

Uurimise keskmes on rahapesu ja pettus, mis on seotud 2018. ja 2022. aasta maailmameistrivõistluste korraldusõiguse andmisega vastavalt Venemaale ja Katarile. Skandaal on toonud kaasa Blatteri tagasiastumise ning FIFA täitevkomitee liikme Chuck Blazeri ülestunnistuse altkäemaksu võtmises.

Blatter jätkab ametis vähemalt aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles